Mussla, korv & någon kall

Känslan som uppstår precis när du kliver in i en saluhall är fantastisk, doft explosionen, alla människor och såklart alla de vackra råvarorna.. Snacka om superboost för inspirationen!
 
Efter ett par vändor så unnade vi oss en välförtjänt vätskepåfyllnad och en korvbit!
Rackebajsare och en god lager från Jädraöl
På Hötorgshallen så jobbar de lite oldschool med systembolaget, dvs försäljning över disk. Jäkligt bra tycker jag att det är för då får en precis vad en letar efter. För min del så var jag sugen på skaldjur till middag och vart rekommenderad ett trevligt Petit Chablis, den kompar bäst med skaldjur fick jag veta :-)
 
 Art: 5585 Kostar: 113:-
 
Som jag skrev så var jag väldigt sugen på skaldjur av någon okänd anledning, eller anledningen kan ju vara att skaldjur är ju så vansinnigt gott så utav den anledningen, haha :-)
 
Vinkokta musslor, skaldjurssoppa med hemslagen aioli och rostat bröd
 
För 2 pers
 
1 nät musslor
2 msk fiskfond
2 scharlottenlökar
1 chilifrukt
1 rejäl klick smör
1/2 flaska vitt vin
3dl vispgrädde
Vitpeppar
Cayennepeppar
 
Fräs lök och chili tills de mjuknar, tillsätt vin och fond. Ös i musslorna och låt de koka tills att de öppnar sig, de som förblir stängda efter kokning är döda och är du ute efter direkt viktminskning så äter du dem med annars så kasta, jag rekommenderar de senare.. Plocka ur de öppnade musslorna och lägg i en separat skål.
 
Tillsätt grädde och låt sjuda ett par minuter.
 
Servera soppan och musslorna med nyslagen aioli (receptet finns längre ner i bloggen) och en bit rostat bröd.
 

Går på ett kick att laga och smakar underbart.. Som en middag ska vara helt enkelt! Bon Appetit!