Chilikärlek!

Första dagen på jobbet är avklarad, och det känns helt fantastiskt! En mycket trevlig butik och mycket trevliga kollegor.. Detta kommer bli hur kul som helst!
 
Men det är ju en matblogg och inte en jobb-blogg så det är väl på tiden att jag postar ett par recept som jag nyligen lagat till.
 
 
Chili är en fantastisk smaksättare till det mesta, för faktiskt, det passar till det mesta och framför allt asiatisk matlagning då stinget kommer väl till pass. Ofta i olika matprogram och kokböcker så står det att du ska kärna ur chilin men det tycker jag är onödigt då jag har ett bra knep:
 
Skär av "huvudet" på chilin och placera den i handen och rulla tills dess att fröna börjar släppa, sen är det bara att hacka och steka. -chili + vitlök = starten på magi  i köket
 
Phad Thai med scampi
 
1/2 pkt risnudlar
1msk kimchee sås (finns att köpa i välsorterade asiatiska affärer, innehåller vinäger, socker, chili + vitlök)
1 vitlök
1 röd chili
300g skalad scampi
1msk japansk soyasås
1 ägg
1 liten morot
 
Hacka och stek chili, vitlök, tillsätt morötter, scampi & kimcheesås. Stek tills allt fått fin färg och lägg åt i sidan i en separat skål. Vispa ett ägg lite snabbt och häll ner i en oljad wokpanna, slå på nudlarna ganska så omgående för du vill inte ha scrambled eggs.. När nudlarna och ägget börjar se schysst ut så tillsätter du grönsakerna och räkorna. Avsluta med ett par droppar limejuice och nån trevlig garnityr.. Enkelt och underbart!
 
Denna rätt fastnade jag för under en resa i Thailand för ett par år sedan och den har alltid varit med i min topp 10 sedan dess... Av den enkla anledningen: Enkelt & alldeles, alldeles underbar! Som förhoppningsvis er kväll också är! Ha det gott och inte minst: Bon Appetit!