Vilken soppa!
Började dagen med lite av en sovmorgon imorse! Riktigt gött eftersom att jag hade på känn att det skulle bli en långdag på bygget! ..det vart det också!
Fick ju in hela Kung Markattas sortiment i butiken idag vilket var sjukt kul tycker jag som är lite nördig inom området.. men det vart ju lite extra jobb för att få in produkterna men det gick ju bra tillslut! Rätt kul ändå med annorlunda dagar på jobbet.
Gick ett varv i butiken när jag slutade för att kolla läget så plötsligt låg dom där.. De finaste champinjoner vi fått in på länge, Shit vad gott med svamp var min föörsta tanke när jag såg de vita knopparna! De var ju den stora frågan vad vi skall göra med dom? Macka funkar ju alltid, smörstekta är ju också gott och soppa var det ju år och dagar sedan jag åt till middag..Gick på det senare alternaivet och härjade ihop en nätt liten svampsoppa!
Varför äter jag soppa så sällan? tog ju inte mer än 15-20 min totalt att slå ihop, och jäklar vad gött de blev :-)
Mustig svampsoppa med bruschetta och salami
För 1p
3 medelstora champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
1/2 rödlök
1 tsk tabaso
1 msk kalvfond
1 msk grönmögelost
1 msk olivolja
salt & peppar
1 riven vitlök
Bruschetta
1 liten baguette
1 tomat
1/2 rödlök
salt
peppar
1 msk finhackad basilika
3 msk riven parmesan
Valfri salami till servering, själv körde jag på en spansk Fuet salami
Gör såhär:
Stek lök, svamp & vitlök, tillsätt osten. När allt fått fin färg så kör du allt i en mixer tills röran blir slät.
Blanda ner ovanstående (olivolja & balsamico kör du precis innan servering) och smaka av, var försiktig med saltet då kalvfonden ger schysst sälta ändå!
Bruschettan kräver väl ingen större förklaring då allt ska på mackan och in i ugnen på ca 200g i 10-15 min!

Hade i något mycket olivolja men jag är ju också olivoljefreak så personligen så tycker jag bara att det bara vart smarrigare, är nog bara att prova sig fram till vad du gillar bäst! -kom ihåg balsamicon, höjer verkligen smaken!
Ha en underbar kväll & framför allt
Bon Appetit!