Skåneland, Mys & Mat

Långhelgen spenerades i de södra regionerna av Sverige hos en mycket trevlig vän. Ja menar god mat, lite fest & trevligt sällskap.. vad mer kan man begära?
 
...och vad kan gå fel när man startar dagen med 7000 kalorier?
 
 
En fantastisk helg med många nya intryck med allt från casino till Pridefestival :-) ..varav det senaste vart lite otippat.
 
Lördag = Matfestival i Köpenhamn, vart visst lite Pride på köpet!
(kan efter att ha haft pridefestivalpremiär varmt rekommendera det, sjuk folkfest)
-Danmarks stolthet: Den röde pölse, jäkligt gott med picklad gurka på korv!
 
 
Efter lite pölse så bar det av mot CopenhagenCocking, fantastskt evenemang som dessvärre jag bara såg lite utav pga det pissiga vädret men det lilla vi såg var ju grymt!
 
 
Till vänster så var det Marocanskt kebab med lammkorv, persiljesallad & lammbiffar.
Det som ser ut som ströbröd i mitten var faktiskt grillade räkor med ett friterat potatismostäcke, -en av de galnaste maträtter jag provat, skulle kanske inte själv servera rätten på samma sätt då potatisen vart något mäkktig men däremot som ett mindre sidetillbehör! Kort summerat så var CopenhagenCocking toppen.
 
 
 
Kvällen spenderades sedan på bästa möjliga vis.. Trevligt sällskap & tapas!
 
 
-Sangrian & de ostfyllda paprikorna var verkligen "to die for" så är du i Lund så vet du att det finns riktigt schysst tapas att finna!
 
 
Söndagen var precis som en söndag ska vara: inga måsten, sovmorgon och en helkväll i köket,
 
 
 
Ricottta/spenat ravioli med chilikyckling & tomatsås
 

För 2 pers:
 
Pasta
1 dl vetemjöl
1dl durum
1msk vatten
2msk olivolja
1 ägg
2 krm salt
 
-blanda ovanstende ordentligt och låt vila 30 min i kylen.
 
Pastafyllning
3msk ricotta
1 näve bladspenat
1 näve riven gryuereost
 
-hacka spenaten och mixa ovanstående.
 
Tomatsås
 
1 stor ekologisk tomat
(ja vet att jag tjafsar mycket om ekologiskt men prova smaka en vanlig tomat och en ekologisk tomat, kanske att det är jag som inbillar mig men jag tyker att det smakar mer tomat)
1 scharlotten lök (hackad)
1 msk oregano
1msk balsamvinäger
1krm salt
2msk olivolja
1/2 näve finhackad färsk basilika
1 kycklingbuljong
1 stor vitlöksklyfta (riven)
 
-stek lök & tomat tills de får färg, häll ner resterande ingredienser. låt sjuda i ca 15 min och därefter så mixar du det med en stavmixer tills att det blir en slät sås, smaka av och tillsätt mer salt & peppar vid behov.
 

Ravioli
 
Kavla ut pastan så tunt som du bara kan, gör små cirklar med hjälp av ett glas (tänk pepparkaka) lägg 1 tsk fyllning på en cirkel och lägg på en degcirkel, platta ihop kanterna och sedan är det bara att koka! Du märker när pastan är klar, den flyter upp från botten!
 
-bästa knepet för att koka pasta är att använd rikligt med vatten, salta ordentligt & använd hålslev för att ta ur pastan då durkslag lätt kan skada pastan! kom ihåg olivolja & salt efter att du kokat.. det är nämligen pastans bästa vänner!
 

Kyckling
 
Skär kycklingfileerna tunt och stek i mycket olivolja på hög värme, kryddda med chiliflakes, salt & peppar!
 
 
Maten vart fantastisk, dock rkade jag göra pastan något för tjock men smakerna var grymma! Denna läckra maträtt avnjöts med ett riktigt schysst Rioja!

Tackar för en underbar helg! Bon Appetit!