Meatfree monday & idioter i kundtjänst!
Tillbaka på jobbet efter lite kortare ledighet och det var verkligen högtryck på butiken så det var lite som snurrade i huvudet när jag klev genom dörren ikväll.
Började min kväll med att försöka vara duktig och fixa så att min dryga tv ska börja fungera.. 1 timme i kö hos bredbandsbolagets vidriga kundtjänst och ett samtal som slutade med att jag sa: "tack för hjälpen idiot" och det var det mildaste jag kunde säga om den där äckliga människan på kundservice..
-då är det ju ganska bra att veta att mitt tålamod är ganska bra.. Så kände jag verkligen fuck you teknik och tog min plats i köket där jag känner mig betydligt mer hemma. Får leva med att det ligger X antal sladdar, routers & boxar runt om i lägenheten!
Det sägs ju att man ska ha en "meat free day" i veckan så varför inte? nog för att kött och chark är bland det godaste som finns men det finns ju faktiskt en uppsjö av fantastisk vegetarisk mat!
Detta recept är helt improviserat och det vart riktigt grymt!
Fetabiffar med spenatpesto & yoghurt
Fetabiffar
För 2 pers
2 stora morötter
1 gul lök
1 ägg
4 msk ströbröd
1/2 msk tabasco
1 msk hackad jalapeño
1 vitlök
150 g fetaost
1/2 påse bladspenat (liten)
Spenatpesto
1/2 påse bladspenat
1 scharlottenlök
1msk pinjenötter
2msk olivolja
1 tomat
1msk balsamico
1tsk socker
1tsk salt
1 vitlöksklyfta
Börja med biffarna, Riv morötter, lök, vitlök. Hacka spenaten ooch kör allt i en matberedare tills dess att smeten är jämn och fin, forma till små fina biffar & stek på hög värme i pannan så att båda sidor får färg och avsluta med att köra dom i ugn på 200grader i ca 15 min
Spenatpeston: Stek lök, vitlök, spenat tills att de får färg, tillsätt resterande och låt sjuda ett par minuter,
Avsluta med att köra alllt i en mixer tills det blir en jämn och fin röra.
Servera biffarna med tomatpeston, 1 klick gregisk yoghurt & garnera med inlagd paprika! Mums!

Bon Appetit
Nu har jag provat laga detta två gånger och det är fantastiska smaker men biffarna blir bara kletiga klickar, vad är hemligheten? :) Jag kanske inte ska mixa ingredienserna så hårt, utan behålla dom i bitar?