Långhelg & Arlandafeeling

Helgen var fylld med trevligheter bla Hoffmaestro, jacuzzi, mycket trevligt sällskap & såklart en massa god mat.
 
Kvällen började hos morsan & farsan där det bjöds på
skaldjurstallrik, grillade lammracks & "mojitotallrik"
Kvällen rundades av med lite bubbel i Jacuzzin..
 
 
 
Mojitotallrik

Skala och hacka ananas, blanda ner färska hallon, mortla mynta och råsocker och bland med frukten. NJUT! 
 
 
 
I lördags var det ju konsert, sjukt att jag än inte har sett Hoffmaestro, de har ju faktiskt spelat här i Sandviken tidigare och på en del festivaler som jag varit på.. Men nu var det ju dags att äntligen se dom!
 
Något gott att äta lära man ju också ha, kan ju inte gå på konsert på tom mage? Vet att jag har börjat "nya" livet med lite mer fokus på träning osv osv men det var ju lördag trots allt!
 
Handskalade räkor, västerbottenpaj, avokado, löjrom & cremefraiche.. Ord känns så överflödiga!
 
 
 
El Taco Por Favor
Lediga söndagar är heliga! Så varför inte hedra denna fantastiska dag med Sveriges Nationalrätt?
TAAAACOOS! eller fajitas o man ska vara exakt!
 
Tänkte dela med mig av mitt fajita knep för att få kycklingen så perfekt som det bara går:
 
(fuskade denna söndag och köpte Santa Marias färdiga mix, dock piffar du den lite så smakar de bra)
 
2 kycklingfileér
1 påse fajitamix
1 stor morrot
1 gul lök
4 msk vatten
1msk sambal oelek
1msk socker
 
Stek kött och grönsaker för sig och avsluta med att blandaa samman & tillsätt först då socker & vatten
 
Så jäkla gott helt enkelt!
 
 
Måndagen startades på bästa möjliga sätt.. Hotellfrukost på Högbobruks hotell, sjukt smarrigt.. rekommenderas
 
Därefter så vart det långpanna på jobbet och själva matinspirationen var verkligen ej på topp! Men det går att lösa.. Gick lite snabbt igenom vad som fanns i kyen och kunde relativt snabbt konstatera att kvällens käk skulle gå i dansk tappning... dvs Smörrebröd! -oxfilé, bbqsås, avokado, tomat & ost.  mmmmmm...
 
 

Enkelt & gott, bästa med smörrebröd är väl att du i princip kan kompa ihop vilken topping du än önskar!
 
 
Idag var det Arlandafeeling på högsta nivå,
 
Var på frukt & grönt mässa på Arlanda med jobbet idag, var med och fick se en massa nyheter inom frukt & grönt, köpa klippvaror och få en massa inspiration. Lika roligt som vanligt med mässa!
 
-dock en sak som jag har lite små problem med är alla dessa "goodiebags" som man får från höger och vänster.. känns bara fel att få en massa saker, kanske bara är jag!
 
Iallafall så var det lite konstigt att vara på Arlanda och inte resa, kände hur hela kroppen längtade efter den där räkmackan & ölen som jag alltid brukar ta när jag ska fara någonstans, fick bli en kasse med grönsaker som vi fick från ett par leverantörer istället..
 
Väl hemma så kände jag för lite spanskt idag, visste att jag hade chorizo i kylen så det fick bli något med den.
(köpte förövrigt ett riktigt schysst paprikapulver tidigare idag som lära provas så då blir spansk mat toppen)
 
En improviserad chorizo omelett
 
Du behöver:
 
2 chorizo
1 gul lök
2 inlagda grillade paprikor
4 ägg
1 msk äkta spanskt paprikapulver
1 röd chili
1 näve riven grana padano
 
Stek allt utom ägg í en het panna, när det fått färg så tillsätter du äggen och rör om.
När äggen börjar bl klara så strör du ost på och låter
 
den gå klart i ugn, ca 5 min på 220 grader.
 
Serveras gärna ihop med en schysst salsa!
 
 
Det har varit dåligt upplagt med recept nu på slutet men det kommer inte bli bättre förens nästa vecka.. åker ju på trevligheter i norra delarna av Sverige nu på torsdag förmiddag, där det blir en massa golf :-)
 
Ha en riktigt trevlig kväll & inte minst Bon Appetit!
 
 
#1 - - Anonym:

Roligt att du kommit igång så bra med din mat och inspirations blogg!Lycka till !