Ölkossa, tomatsoppa och något synd om mig

En religion som jag tycker verkar vara vettig och sund, iallafall av de lilla jag känner till om den är Buddism, ja menar va snäll och sund så föds du om till något bättre, är du elak och jävlig så föds du om till något sämre.. De verkar väl vara ett sunt tänk? Skulle detta vara sant så måste det bästa att födas om till vara en Kobekossa (ni har nog hört talas om Kobebiff) Eller om man ska vara mer korrekt, Wagyu ko.. Visste ni att från dess att de föds så får de hela dagarna i ända lyssna på harmonisk musik, massage, öl & saké, visst de går ju på slakt efter ett tag men hallå de förstår ju inte dom :-)
 
Iallafall så fick vi hem Kobebiff på jobbet förra veckan och jäklar vilket kött! Visserligen så är jag ett matfreak men tror att de flesta skulle hålla med mig om att köttbitarna var vackra, kolla in marmoreringen!
 
 Lite smånervöst när en ska laga en sådan fin köttbit, för fuckar du en sådan här köttbit så kan du ju lika väl kasta 600:- i soptunnan (per köttbit) Men jag valde att köra en enkel kombo till Kobebiffen
 
Kobebiff men jordärtkockspuré, balsamportabella & kraftig sky
 
Mor & far stod för råvarorna då jag fick agera kock!
 
Jag började med att koka jordärtskockan i saltat vatten tills dess att de vart klara (koka på samma vis som potatis) därefter så började jag med skyn (hackad lök, smör, 3 sardeller, rejält med oxfond, rödvin, hel svartpeppar) som fick sjuda i ca 30 min. Tänk på att denna sky är otroligt kraftig i smaken och inte skall användas som en tex rödvinsssås utan snarare ett par droppar för att höja smaken på purén.
 
Med skyn på plattan så gjorde jag klart purén. Lägg ner kockorna i en bunke, tillsätt vit tryffelolja (bara några droppar) vitpeppar och grädde, mixa allt tills dess att de är en slät puré och lägg i en kastrull. (innan servering så värmer du på purén, klicka i lite smör för att få den en aning glansigare)
 
Skiva upp portabellan och marinera den i den bäst balsamicon du kommer över, använde själv en riktig gobit som låg i 200:- klassen. Stek därefter i smör och lite mer balsamico. När svampen är klar så lägger du den åt sidan och slår i lite kalvfond och socker i pannan för det finns mycket goa smaker kvar att ta vara på.
Den häliga trögflytande balsamsirapen använder du sen vid serveing för att göra något schysst mönster på tallriken.
 
Så hade vi bara köttet kvar.. Börja med att marinera det i Caj p chilimarinad.. eller inte, skulle du ens tänka tanken på att marinera eller ännu värre, servera ihop med Bea.. så gillar jag inte dig som person :-)
 
Köttet är hur enkelt som helst att få till, salta ytterst lätt och stek i pannan på hög värme 20-30 sekunder per sida. Låt vila någon minut och sedan är det bara att njuta!
 

Kanske inte vart en proffsfotografbild plus att ljuset inte ger direkt en bra effekt men tro mig, djävulskt gott!
 
 
Något som också är gott kanske inte samma klass som Kobebiffen men funkar en vardag är ju en schysst tomatsoppa! Passade perfekt för mig nu som för tillfället känner mig otroligt liten och ynklig.. Du vet väl att killar som får förkylning får ju faktiskt 100 gånger värre förkylning än om en tjej fått det.. Nä ja skoja, eller?
 
Har varit otroligt mycket för Italienskt på slutet, mycket faktiskt pga Portugalresan då vi var på top Italienska resturanger och fick fantastisk mat.
 
Italiensk tomatsoppa med lite sting

För 2 pers
 
8 romantica tomater
2 solovitlökar
500 paserade eko tomater
1 näve färsk hackad basilika
2 röda chilifrukter
3 msk mascarpone
2 msk kalvfond
salt och peppar efter behov
tabasco om extra sting önskar
garnera med balsaminäger
(i mina recept använder jag ofta balsamvinäger men jag bara älskar syran som den tillsätter i rätterna)
 
Finhacka vitlöken, chili och romantica tomater. Börja med att fräsa chili och vitlök i en het kastrull (i lite förmycket olvolja såklart) tillsätt tomatena och de paserade tomaterna.
 
-personligen så störs jag inte av tomatskalet men om du har problem med just tomatskal (vet om att Per Morberg hatar tomatskal om någon anledning) så kan du slänga ner dem i kokandevaten först för att sedan pilla bort det
 

Tillsätt ovanstående ingredienser och låt koka ihop till en smarrig och mustig soppa. Antingen så mixar du den helt slät eller så låter du den vara lite "chunky" Avsluta med att drizzla lite balsam på!
 

Servera med nygräddat bröd och njut!
 
Nu lägger jag mig i soffan och fortsätter att tycka lite synd om mig själv, alltså det här med att vara krasslig är bannemig inte mig grej, får helt enkelt se fram emot morgondagen då vi ska ut och jaga rådjur på förmiddagen och hoppas att denna äckelförkylning hunnit släppaa.
 
Ha en underbar kväll allihopa och framför allt Bon Appetit!