Ombygge, Tomtekomplex & Gourmet Bolognese

Nu börjar det kännas i kropp och själ att vi bygger om på jobbet, man vaknar och så är det jobbmode ON, det är ganska sjuk vilket meck det blir så fort någonting ändas i en matvarubutik. En rolig tanke, eller snarare en teori.. Psykologisk teori: Flytta mjölken 2 meter sedan så har du skapat ett värre kaos för äldre människor än typ Ebolautbrottet.. Jag småskrattar lite när jag tänker på det..
 
-nu bygger ni om igen.. ska man aldrig hitta i den här butiken!??!
-vart har ni flyttat sockret???? (då har vi EJ rört placeringen på sockret på kanske 7 år..)
-har ni slutat med mjölk?!?

Eller min nya favorit (notera hur kul den äldre personen tycker att han är när han ställer frågan)
-ja har man inte jobb så skaffar man sig! hehe..

Första gången så går det ju bra men vid fråga nr 50 i ordningen så börjar de bli något tjatigt.. fast värt att nämna så är merparten av alla kunder galet positiva till vår ombyggnation!
Blir galet fräscht och de ska förhoppnings vara klart i slutet av nästa vecka. Nog om jobb!
 
Tomten och Jag
 
 
November månad aka Movember, så ska vi män ge fan i rakhyveln och så har det hitills blivit, detta är ju en kampanj världen över för att stötta cancerfonden osv. Jag och 2 arbetskamrater ska under denna månad tävla i snyggast mustasch och det kommer bli kul men jag känner redan nu att jag står inför ett litet liten problem, Jag avsaknar ju typ skäggväxt, eller avsaknar är kanske fel uttryck, det är jäkligt sporadiskt, det växer lte där det känner för det.
 
Varför fick jag inte de schyssta skäggenerna har jag tänkt någon gång nu när jag kollar i spegeln, ja menar det kan se riktigt snyggt ut med snyggt skägg. Ja kan bara konstatera att om jag fortsätter spara så kommer jag bara se sjuk ut :-) Men behöver då visserligen aldrig vara tomte på jul + att min gillettekostnad per år ligger lågt!

1.5 veckas sparande.. Mustigt skägg eller hur?
 
Italianotema goes on..
 
Vardagslyx är A&O när jag jobbar mycket, så igår så lagade jag min Spagghetti Bologese, oftast så förknippar vi den med en tråkig köttfärssås som du levt på allt för många gånger men jag ska ikväll dela med mig om mitt knep för att verkligen få vår klassiska husman till ett dunderlyx som du lätt skulle kunna servera en fredagskväll! Mascarponen ger en krämighet till rätter som är oslagbar!
 
Pasta Bolognese

för 2
 
300g nötfärs, hög kvalitet såklart
1 gul lök
1 solovitlök
olivolja
spansk paprikapulver
2 msk kalvfond
3 msk maskarpone
1 bit grana padano + kanten av osten
färsk oregano
färsk basilika
2 msk balsamvinäger
8 romantica tomater (finhackade)
300g ekologiskt paserade tomater
svartpeppar & salt
2 msk socker
 
1/3 pkt spaghettini (barilla)
 
Bryn köttfärs för sig och lägg åt sidan, fräs lök + vitlök i olja, tillsätt tomaterna och de paserade tomaterna. lägg därefter i ovanstående ingredienserna (grana padano så lägger du enbart i ostkanten, den kommer att ge underbara smaker men ska dock plockas ur innan servering) låt få koka upp för att sedan få dra på låg temp i ca 60 minuter. Smaka av med salt och peppar. Måtten på kryddorna är det bäst att man smakar sig fram, alla gillar olika :-)
 
Servera ihop med den nykokta spaghettinin och njut tillsammans med ett schysst rödtjut!
 
 Innan du serverar så är det supertrevligt med lite hyvlad grana padano som topping.
 
Nu mina vänner så är det natti natti då min klocka står på 04:30 imorgonbitti, ha en underbar kväll så ska vi se vad det blir för gott till helgen, Bon Appetit!