Årets event, blandat krubb och nya utmaningar

Börjar bli en vana att jag skriver att jag ska skärpa mig med bloggen på måndagar men nu har jag faktiskt en del att skylla på!
 
Jag har nämligen sagt upp mig!
 
Från mitten av januari så kommer jag inte längre att vara butikschef på Ica supermarket Björksätra, jag ska utforska vår kära huvudstad! Jag är otroligt lycklig och glad över den möjlighet som jag har fått.. möjligheten att få jobba mer med mat på det sätt som jag tycker om! Från den 2a februari så kommer jag att börja arbeta på en ny kedja som heter Urban Deli, ett ställe som är otroligt duktiga på matinspiration och förmedla måltider till kunderna.
 
-hur underbart är det inte med restaurang och butik integrerat?
Jag är som sagt lite i extas för tillfället för det är ett av mina största steg som jag tagit i vuxen ålder, haha får lite av ett smile bara jag tänker på det. Något mer som är galet kul är att jag, min lillasyster och hennes kille ska flytta ihop efter årsskiftet, får direkt någon form av feeling från serien "how i met your mother" just de här med att bo ihop med folk som är underbara!
 
Det kommer garanterat bli mer skriv om detta senare i bloggen!
 
Det var ju lite mer som hände till veckan, det var ju Matmatchen! Mitt lilla projekt eller som jag brukar kalla det: Min bäbis som tog hade premiär första gången för 5 år sedan! Var ju nu i onsdags och det gick kalas, alla leverantörerna vart nöjda och jag tror och hoppas att både besökarna samt mina medarbetare var nöjda med kvällen. Jag hade då sjukt kul, typ gå hem från efterfest 05:30 kul :-) eller för att vara exakt: Ja ska aldrig mer dricka kul! (enligt tradition med denna mässa så är det alltid fest efter eventet)
 
 
 
Bara för att det hänt mycket senaste veckorna så betyder det inte att jag inte lagat mat, jag har bara lagrat på bilderna och recepten för att jag inte tagit mig tid att uppdatera min kära blogg! Så ni får väl ta en gäng nu :-)
 
Lammracks på rödlöksbädd med rostad palsternacka.
 
En väldigt enkelt och mustig rätt som passar utmärkt när det börjar bli grått och mulet ute! Klockrent till fredagsmyset!
 
Rödlökschutney
1 rödlök
2 dl rödvin
1msk kalvfond
2tsk socker
färsk timjan
1msk rödvinsvinäger
 
Hacka löken och koka ihop med ovanstående, smaka av och tillsätt socker eller salt beroende på vilken smak som passar dig
 
Rostade palsternackan är så enkel så att du skär palsternackan i en kub, bakar den i ugn tills den är "al dente" fräs sedan i mycket rapsolja och en skvätt honung tills du får en gyllenbrun och krispig yta. Salta också!
 
Lammracken stekte jag i olja med ätt kryddning av peppar, salt, timjan och riven vitlök.
 
Smarrigt!
 
Det har också blivit en del skaldjur under denna vecka och få saker slår riktigt fräscha och läckra skaldjur. Jag tänkte dela med mig av ett knep på vad som är smarrigt med färska räkor.
Lycka = färska räkor + aioli + vin!
 
Vad du än gör så kasta inte bort skalen, de är guld värda! Dock ett tips är att slå in dem i ca 25 lager av plastpåsar om du ska vänta med att göra fond till dagen efter för annars så kommer din familj avsky dig!
Tips bara..
 

Jag valde att flambera mina fina skal i cognac, sedan så slog jag på lite chilipeppar, vitvin och lät gogrytan få koka tills att vinet fått reducera till hälften. Snacka om sås/soppa bas!
 
Jag valde den senare, alltså soppa! Blandade ner vispgrädde, tomatpuré och lite persilja. Den absolut godaste soppan jag någonsin lagat. Jävlar va gott de va!
 
Mumms!
 
Det var dagens lilla uppdatering om min mat och lite vad som händer få sidan om min mat!
 
Ha en underbar kväll allihopa för nu lägger jag ner för dagen, Bon Appetit!