Julefrid.. eller?

Samma år samma visa,
 
Denna fantastiska högtid då vi ska mysa, ha det gött och bara njuta.. Om du inte jobbar i matvarubutik :-) Min association men julen är ofta det motsatta, men trotts julstressen som varit så är jag väldigt tillfreds med dagarna som varit! Life is good! -mycket pga en mycket speciell person :-)
 
Har blivit en del goda rätter veckan som varit, lite projekt i köket på jobbet och trevlig kväll hos mor och far som jag tänkte dela med mig av idag!
 
I fredags så rotade jag igenom vår lagerfrys på jobbet och hittade på en låda jätteräkor (sådana som miljöpartiet drömmer mardrömmar om) och fan vad gott det är med dessa godbitar.. Kanske lite dumt att lägga upp en frestande bild på dessa då de är typ omöjliga att få tag på men jag kör ändå!
 
Vitlöksmarinerade scampi med sting
 
Marinad:
 
Riven vitlök
Olivolja
Saft från en citron
Chiliflakes
 
Marinera räkorna först sedan så fräser du gul lök i en het panna, tillsätter mer vitlök och hackad chili, tillsätt räkorna och en skvätt vitt vin.. Låt sjuda tills de är färdiga och njut tillsammans med en schysst aioli.
 
Även den mest dedikerade miljöfreaket skulle tänka om, när den fick smaka detta!
 
Stannade kvar på jobbet igår kväll och pysslade lite varpå jag hittade en kotlettrad som vi glömt att lägga ut till försäljning så jag norpade den till ett litet experiment.
 
Rubbade in salt, peppar, timjan och glacade svålen med sirap. Ställde även ett vatten bad under kotletten kryddat med hickory... 140 grader tills innertemp landade på 68... Om ovanstående fick en miljöpartist att tänka om så lovar jag att denna läckra fläskrygg sätter veganer på andra tankar :-) Perfekt rätt att servera om man är ett större gäng som ska äta.
Tillbehör så skulle jag rekommendera en syrad rödkål och en söt äppelsås!
 
 
Var hemma hos mor och far på lite trevlig spakväll och vart serverad min absoluta favorit sallad.
 
 
Basen är rucola varpå du lägger på skivad mango, inlagd paprika, tomater, rödlök, rostade pinjenötter, grillad haloumi, klick guacaamole och toppa av allt med en skvätt dadelbalsamvinäger! Morsan kan det här med matlagning!
 
 
Bon Appetit!