Dag 9 & 10 Golf Öl familj & fest

Sedan en längre tid så skulle vi igentligen springa vasaloppsstafetten men den vart inställd pga för några avhopp.. fick bli lite andra trevligheter istället :-)
 
I fredags var det dags för årets sista ölgolf, en av årets roligaste tävlingar som går ut på att ha så trevligt man kan ha under en fredag. Rent culinariskt var det inte så himla mycket att skriva om, klasssisk resturangkrubb efter tävlingen men vad gör det efter 8 öl under golfronden var inte smaklökarna på topp!
 
Några drinkar senare var det visst lördagmorgon igen och som jag tidigare skrev så skulle jag igentligen vara ute i skogarna kring Mora och springa men istället så kunde jag vara med på den årliga Familjegolfen som denna år gick i Täby, dagen inleddes med en kall och en halvskaplig fläsknoisette...
 
 
 
Eftersom att det här med familjegolf är en 12 år gammal tradition så spelade jag såklart som en jäkla kratta.. Ja menar inte ska jag vara den som ändrar på tradition..
 
Kvällen avslutades hos kusinerna i Täbykyrkby med färska kräftor och grillbuffé.. Allt som allt en väldigt trevlig kväll med smarrigt mat & trevligt sällskap.
 
Sjukt dåligt av mig att inte uppdatera recept nu på 2 hela dagar men som tur är så har jag en farmor som är fantastisk i köket (mycket pga henne att jag har mitt matintresse) som får bjuda på lördagsinspiration:
 
                                     Gittans Västerbottenpaj med löjromscreme
 
                               
 
(detta är klassiskt VBP receptfrån ica.se.. det är löjromscremen som gör pajen superläcker!
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g västerbottensost (riven)
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
  4. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
  5. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
  6. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter. Servera gärna med t ex kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom.
Gittans löjromscreme
 
Vispa ihop creme fraiche med löjrom, hackad färsk dill, några droppar färsk citron, salt & peppar
 
 
Allt som allt en riktigt trevlig fredag & lördag! Bon Appetit :-)