Dag 6 Tisdag fest & grill
Då var det äntligen dags för den efterlängtade reunion med några vänner från gymnasiet! Va kan bli bättre då än att servera lite schysst tapas & grill?
Tapasen bestod av:
Spinata romana, Spinata calebresa, rackebajsare & chips,, bra start på kvällen!
Blanda ihop saltlaken till köttet och låt karren få ligga och mysa i den i minst 4 timmar, innan du grillar så gör du kryddblandningen och knider in köttet med. Enkelt va!


Niklas & Johan fixade potatisen som vart riktigt grym, kan ju liksom inte gå fel när du kombinerar bladspenat, färskpotatis, lök och en riktigt rejäl dos smör!
Erik & jag stod för grillningen, riktiga karlgörat liksom, grilla är helt enkelt så jäkla roligt, av någon okänd anledning så vankas det grillning så bara måste jag stå vid grillen :-)
Erik & jag stod för grillningen, riktiga karlgörat liksom, grilla är helt enkelt så jäkla roligt, av någon okänd anledning så vankas det grillning så bara måste jag stå vid grillen :-)
Idag så bjuder jag på ett schysst grillrecept för 4p:
Grillad karré med smörstekt sommarpotatis & fetacreme
Köttet
saltlake
800g rapsgriskarré
1 dl äppelcidervinäger
4 dl vatten
1 riven gul lök
hela svartpeppakorv
3 krossade vitlöksklyftor
1/2dl salt
1/2 dl socker
rub
2msk chiliflakes
1msk timjan
1msk vitlökspulver
1msk oregano
1msk cajenne
1 msk svartpeppar
2 dl söt bbqsås till glace
Tillbehör
1 kg färskpotatis
1 rödlök
1 påse babyspenat
2 pkt fetaost
3 dl creme fraiche
Gör såhär:
Blanda ihop saltlaken till köttet och låt karren få ligga och mysa i den i minst 4 timmar, innan du grillar så gör du kryddblandningen och knider in köttet med. Enkelt va!
När du grillar så rekommenderar jag att du först grillar köttet hårt först för att få en riktigt schysst yta sedan så kör du indirekt grillning samtidigt som du penslar köttet med bbqsåsen.
Koka färskpotatisen, sedan delar du den och steker i mycket smör med salt & peppar, När potatisen är stekt så blandar du ner löken & spenaten som får mysa sig ljumma.
Chilicreme så mixar du helt enklelt feta med creme fraichen & tillsätter ett par nypor svartpeppar.


Bon Appetit!