Dag 5 Kött & tapenade

Idag så fick jag praktisera på köttavdeningen i butiken, kan vara bland det roligste som finns att jobba med schyssta råvaror bakom manuelladisken, som jag skrivit tidigare är ju jag rätt knäpp :-)
 
Denna kväll så var jag bortbjuden på tapas hos mormor & morfar så hemma i köket kunde jag tyvärr inte härja något ikväll men har ju lovat minst ett recept per dag så det är ju ett löfte jag måste hålla!
 
Hur kul är det att få en blomma på en skala mellan 1 och 10? jag menar, den går inte att äta, visst den är väl fin 1 kanske 2 dagar men sen dör ju skiten och man måste städa undan! Nä mat & vinpresenter faller iallafallmig bäst i smaken, så jag passade på under sista kvarten på jobbet att slå ihop en riktigt schysst tapenade som gå bort present istället för blomma!
Tapenade
 
ca 300g oliver
50g sardeller
1 dl olivolja
2 msk kapris
1 msk citronsaft
1 krm svartpeppar
15 basilikablad
1 solovitlök
 
Mixa ovanstående förutom vitlöken som du
sedan pressar i.
 
Denna är ljuvligt god att äta precis som den är
kanske till lite schyssta crostinis,
 
Tips!
Nästa gång du gör en rödvinssås så prova att
blanda ner 1 tsk tapende som det sista du gör
innan du serverar... MAGISKT!!!
 
 
Tapasen vart för övrigt sjukt god, tänkt att lufttorkad skinka & melon kan göra en sådan succé.. och morfar är ju inte bara lite nöjd över sin hela serrano :-) faktiskt så blir det godare när man får karva direkt från benet, kanske någon kvarglömd gen från grottiden? who knows..
 
Det bli en tidig kväll för imorgon är det grill/poker/jacuzzi kväll, lär börja fila på ett riktigt schysst grillrecept så boysen blir nöjda!
 
Ha det så fint & Bon Appetit!