Dag 13 Blodpudding tagning 2

Efter gårdagens incident då jag slocknade i soffan så var det nya tag idag, dvs laga en klassisk blodpudding från scratch.. 
 
Efter en förmiddag fylld med en massa möten och en eftermiddag fylld med att plocka varor så kände jag mig oerhört pepp på att spendera kvällen i köket, det gick faktiskt myket smidigare att laga denna rätt en vad jag först trodde! (ett tips bara, är du känslig för blod så vad du än gör, gör aldrig detta recept) 
 
-som hämtat från en Tarantinorulle!
 
 
1 rejäl batch blodpudding
 
Du behöver:
 
5 dl nötblod
3 dl öl
4 dl grovt ekoloiskt rågmjöl
1 gul lök
140 g bacon
2 små svenska äpplen om det är säsong för dessa
1 msk ingefära (malen)
1msk vitpeppar
1msk kryddpeppar
1krm kryddnejlika
2 st kanelstänger
Salt efter behag
 
Godaste röstin
 
Du behöver för 2 pers:
 
2 stora potatisar
50 g smör
Salt & peppar
 
Rårörda Lingon
 
Lingon + socker = Gott
 
Gör så här med blodpuddingen:
 
Skala, kärna ur & hacka äpplet, skala & hacka löken därefter hackar du baconet och blandar ihop dessa för att sen mixa allt i en matberedare/mixer/stavmixer tills du får en grotesk röra.. Jag är ärlig iallafall, det ser inte gott ut men ha lite tålamod för det blir faktiskt gott när det är klart.
 
När allt är mixat så slänger du ner 100g smör i en kastrull och smälter på låg värme, när smöret har smält så tillsätter du bacon/äppel/lökröran och låter den koka upp på hög värme.
 
När röran fått kokaupp så slänger du ner kryddorna som står ovan och låta småmysa på plattan i ca 15 min, medans det myser till sig så kan vi fixa iordning blodröran.
 
Häll ner blodet & ölet i en bunke, TIPS!!! provsmaka inte än för det smakar fortfarande lite för mycket Tarantino/Rambofilm.. Vispa upp och tillsätt sedan mjölet 1 dl i taget, därefter så slänger du ner röran du har på plattan och vispar ihop.
 
Häll ner blodröran i en sockerkaksform, är du smart så smörjer du med smör och ströbröd så slipper du diska halva natten!
 
Lägg formen i vattenbad, lägg på lite papper på puddingen och släng in i ugnen i ca 70 min på 175 grader.
 
Rösti!
 
Riv potatis fint, pressa ut all vätska från potatisen och rulla till små bollar, därefter steker du dem i sjukt mycket smör pga det är gott, pressa också till dem hårt under stekning för att få en schysst textur & yta! -du märker när de är klara!
 
Sen är det bara att kyla puddingen, steka på den med en massa smör och servera ihop med lite stekt sidfläsk, rårörda lingon och din smarriga rösti! Fan så mycket godare än äckliga Gea som du hittar ute bland kyldiskarna! -tycker jag iallafall :-)
 
 Hoppas ni får en fin kväll för det tänkte iallafall jag ha!
 
Bon Appetit!
 
 
#1 - - Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och vi skulle bli jätteglada om du ville lägga till din blogg så att vi kan länka till den och skicka besökare till dig.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se