Studentkrubb och helgmys
Vilket vecka, fullt ös på jobbet, en förkylning som påminner om ett galet ex (försvinner helt enkelt inte) och väldigt varierad meny!
I torsdags så gick jag igenom lite konton och så, oj vad jag råkat spräcka min budget.. Portugalrean var inte topp för min ekonomi kan jag väl lätt konstatera så här i efterhand, men fan va kul de var så ångrar de faktiskt inte heller.
Men då lär man kanske tänka om lite nu istället? Som ni många kanske kan ana så är min största utgift varje månad just mat och det är något jag valt för att mat anser ju då jag är bland de viktigaste i livet, men nu så får vi köra lyxet mer till helgen och lite mer budget till vardagarna!
Stundentkrubbspecial!!!
Gnocci med torrostat bacon och tomat
En riktig skafferi rensar rätt är ju det här, Jag kokade upp pasta, rostade bacon på ugnsgallret och blandade sammman detta med paserade tomater, finhackad mozzarella, färsk basilika och chili.

Kanske inte världens sexigaste maträtt men den smakade bra och jag fick en låda till dagen efter :-)
Fredag var en långkörare på jobbet, började runt 6 och sluutade runt 7-8 på kvällen.. Kruxet när du jobbar typ 12-13 timmar är ju att när du väl kommer hem så är tanken på att laga något roligt inte skitkul! Du vill ju helst bara ta det lugnt, Så jag körde fastfood!
Färska skaldjur är helt fantastiskt jäkla gott.. Och du behöver ju inte göra mer än att skala och njuta!
Superknepet!
Men jag körde en liten specialare som tillbehör! Aioli är en personlig favorit och jag har ett grymt knep för att få till detta läckra tillbehör. Blanda 50/50 med creme fraiche och majo, blanda ner salt, peppar och riven vitlök så har du en schysst aioli, blandar du ner ett par droppar worcherstersås så har du en fantastisk aioli!

Så enkelt och så underbart! Och är det fredag så är du värd bubbel!!!
Lördagen startade i soffan (har en tendens att alltid slockna på soffan) och min första feeling var: Vad fan gjorde jag igår???? För jag hade en huvudvärk som inte var utav denna värld, så mycket blykeps att jag automatiskt började tänka efter på gårdagen men jag var ju lugn,, Var ju på spelkväll hos en arbetskamrat. Det var bara min "manliga" förkylning som spökade. Så både positivt och negativt :-)
Ikväll får det bli en Italiensk favorit: Carbonara!

Kvällen till ära så har jag gjort min Carbonara med färsk pancetta i kuber, färsk pasta och såklart min bästa olivolja! Som jjag ofta skriver: Enkelt och gott! Fast i detta fall, Enkelt och underbart gott :-)
Nu lär jag svepa vinet jag har i glaset och kasta in mig i duschen för ikväll blir det fest! -mer om det imorgon!
Ha en fantastisk helg allihopa och framför allt Bon Appetit!